Köpvillkor

Returer:

Du som kund har 14 dagars returrätt på din vara (från och med den dag varan lösts ut). Kunden betalar returavgiften.

Innan något skickas tillbaka till oss måste detta anmälas. Varan och förpackningen som returneras måste vara komplett och oanvänd.

Om förpackning eller delar av varan saknas, eller om varan har skadats under returtransporten till oss måste du stå för kostnaderna som uppkommer.

När vi har mottagit returen och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 10 arbetsdagar tillbaka det belopp som du betalat för varorna exklusive frakt och eventuella avgifter för den valda betalmetoden.

Du har också alltid rätt att häva ditt köp om varan är slutsåld. Då återbetalas hela din order inklusive frakt och eventuella avgifter.

Ej uthämtade paket:

På samtliga försändelser vi skickar har du 14 dagar på dig att lösa ut det (räknat från när försändelsen anländer till ditt ombud).

Löser du inte försändelsen och den återsänds till oss, förbehåller sig vondesign.se rätten att debitera kunden 269 kronor som ska täcka kostnaderna för frakt och administration.

Reklamationer:

Om du skulle få en defekt vara eller en felaktig leverans, ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara.

Du måste dock meddela kundtjänst detta senast 7 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Innan något skickas tillbaka till oss måste detta anmälas.

Därefter tar vår kundtjänst kontakt med dig inom kort. För att få returnera en vara ska den vara oanvänd och i det skick som den var i när du mottog den.

Skador:

Är paketet skadat vid hämtning/leverans så ska du reklamera direkt till transportören. Upptäcker du det när du kommer hem så kontaktar du oss.

Alla skador bedöms individuellt! Du behöver sedan ta kort på varan som gått sönder och maila detta tillsammans med ditt ordernummer till oss på info@fashionfactory88.com.

Under förutsättning att varan inte är använd, att skadan har skett under frakt samt att anmälan gjorts inom 7 dagar från mottaget paket skickas en ny vara till dig.

Om varan är slut ersätts du med en likvärdig vara efter kontakt med dig. Vid retur från kund står kunden för skador som kan uppstå vid transporten, du ska därmed packa varan väl.

Orderbekräftelse:

En orderbekräftelse skickas ALLTID automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter efter lagd order.

Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med kundtjänst. Observera att om du inte har fått en orderbekräftelse inom några minuter efter din lagda order finns risken att din order inte har mottagits.

Om så skett, kontakta oss. Kolla även din skräppost om du inte mottagit orderbekräftelse.

Feltryck:

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter och bilder som tryckts fel på hemsidan.

TOP